top of page

Nittedal

Maria M. Sætrang Hugaas

Gestaltpsykoterapeut MNGF

_976A7325-2_edited_edited.jpg

Gestaltpsykoterapeut MNGF

4-årig utdannelse ved Norsk gestaltinstitutt Høyskole: Gestaltterapi

12 års erfaring fra flybransjen, som kabinpersonale og kabinsjef.

Bachelor, utdannet danser v/ Den Norske Balletthøyskole

Sted: Nittedal, Viken

          Nittedal Kiropraktorklinikk

          Hellinga 8

          1481 Hagan

          Nittedal Stasjon

          Stasjonsveien 75

          1482 Nittedal

Individualterapi 60 min: 1100 NOK (880 NOK + 25% mva)

 

Parterapi 90 min: 1800 NOK (1440 NOK + 25% mva)

Jeg tilbyr redusert pris til deg som er student, mottar trygd, er pensjonert eller av andre grunner har økonomiske utfordringer. Ta kontakt!

Konsultasjon tilbys også digitalt, via telefon eller mens vi går en tur. 

E-post: maria@terapistolen.no

"Livet og mennesker har alltid fascinert meg og jeg er opptatt av det menneskelige møtet. Hva er det som skjer i relasjon til de rundt oss? Når er det vi fungerer som best og når er det det stopper opp?

I terapirommet vil jeg møte deg som den jeg er, med mitt levde liv - og med åpenhet, ærlighet og nysgjerrighet. Jeg vil etterstrebe å møte deg på en ikke-dømmende måte og å gi deg et trygt rom der du kan oppleve å bli møtt, sett og hørt. Ved å utforske og bli klar over hva og hvordan du føler, tenker og handler -og i tillegg bli oppmerksom på hvordan du påvirker og blir påvirket av de rundt deg, kan det tydeliggjøres valgmuligheter i det som kan oppleves som fastlåst eller umulig å løse. Jeg har stor tro på at ressursene du trenger for å leve et meningsfullt liv finnes i deg selv - jeg vil gjerne følge deg på veien til å få tak i disse.

Opprinnelig er jeg utdannet danser ved den Norske Balletthøyskole og har en stor interesse for det kroppslige uttrykk. Kroppene har på mange måter mye å fortelle oss - både i det som dukker opp av kroppslige fornemmelser og følelser (tenk det finnes ikke én følelse som ikke har et kroppslig uttrykk!) og hvordan vi uttrykker oss og tolker hverandres kropper. Ved å bli kjent med signalene kroppen gir, kan vi gjøre nye oppdagelser om oss selv.

Ved siden av min praksis som gestaltterapeut MNGF jobber jeg i redusert stilling som kabinsjef i flybransjen. Jeg er også gift og har et bonusbarn i tillegg til mine to egenfødte barn.

 

Som gestaltterapeut MNGF går jeg også i regelmessig profesjonell veiledning. Jeg er mva-pliktig.

Faglig deltakelse og oppdatering:

Februar 2024 Parterapi modul 3 (av 4) med Dr. Psych Vibeke Visnes.

November 2023 Parterapi modul 2 (av 4) med Dr. Psych Vibeke Visnes.

September 2023 EAGT Gestalt conference 2023, Madrid. "An engine of change" 

Mai 2023: "Polariteter, skygger og blindsoner" Kurs med fokus på polariteter og ulike sider i oss hvor målet er å opparbeide bedre ferdigheter i møte med komplekse utfordringer hos klienter.

v/ Gestaltterapeut MNGF Erik Tresse

Mars 2023: Sertifisert kursleder "Hold meg - slipp meg" Et undervisningsopplegg for å styrke relasjoner mellom foreldre og tenåringer.

Januar 2023: Parterapi modul 1 (av 4) med Dr. Psych Vibeke Visnes.

Oktober 2023: "Å være sammen i det som er - vår verden" Konferanse v/ Norsk Gestaltinstitutt Høyskole


Tilbakemeldinger fra klienter

"Jeg har fått en god innsikt i hvordan og ikke minst hvorfor jeg reagerer i ulike situasjoner. Det er utrolig godt, trygt og nyttig å lære hvordan jeg både kan kjenne på hvordan kroppen reagerer i ulike situasjoner, hvordan jeg kan kjenne det igjen og velge hva jeg gjør med den informasjonen. Det har hjulpet meg enormt i relasjoner, både privat og profesjonelt. Jeg har opplevd utrolig positive reaksjoner fra de rundt meg etter at jeg begynte hos Maria. Men det viktigste er at jeg synes jeg har fått et bedre liv! Å lære hvordan kropp, reaksjoner og tanker jobber sammen og hvordan jeg gjennom å forstå meg selv bedre også kan styre hvordan jeg velger å ta ting er for meg uvurderlig. 

 

Jeg anbefaler Gestaltterapi på det varmeste. Håper at alle treffer et så godt og varmt menneske som Maria, det unner jeg alle!!»

Kvinne, 49

"Jeg kan virkelig anbefale Maria som samtalepartner. Jeg opplevde at hun er veldig tilstede, og gir deg rom, samtidig som hun bruker seg selv i dialog om dine utfordringer. Samtalene gjorde at jeg kom videre i mine utfordringer."

Kvinne, 43

Det føltes godt å få bekreftet at det ikke er noe galt med meg, men at det er helt vanlig  å kjenne på disse følelsene. Det å ikke være god nok, ikke strekke til. Bruke masse energi på å analysere seg selv. Hun gav meg de verktøyene jeg trengte for å kunne jobbe meg gjennom de vonde følelsene, og se på meg selv med nye øyne. Hun hjalp meg til å begynne å akseptere meg selv og ta små skritt uke for uke. Ser alltid frem til en ny samtale med Maria da jeg alltid går derfra med en god følelse.»

Kvinne, 54

"Jeg synes det har vært veldig fint å gå i terapi hos deg, jeg føler det har hjulpet meg til å se livet på en annen måte enn det jeg gjorde før jeg startet. Det har hjulpet meg veldig at du har kunnet si hvordan du ser på samme situasjon og at du kan kjenne deg igjen i mye, da føler jeg meg ikke så alene og det er enklere å godta det situasjonen jeg har vært i."

Kvinne, 19

bottom of page